De grenzen van de geneeskunde Ľ
De integrale aanpak Ľ
De bouwstenen van onze aanpak Ľ

"Steeds weer dezelfde klacht, die maar niet verdwijnt. Snel vatbaar voor griep of andere infecties. Of telkens een ander probleem. Het kost je energie en levenslust, en werkt door in je relatie, studie, werk, gezin. Ziek zijn is niet normaal. Een doorbraak naar een gezonder en actiever leven is echt mogelijk."

Miranda Middag
therapeut en coach

De grenzen van de geneeskunde

Waarom krijgt de ene mens regelmatig gezondheidsklachten terwijl de ander vitaal en kerngezond door het leven gaat? Een klacht die maar niet verdwijnt kan je levensplezier vergallen. Toch hoef je geen genoegen te nemen met het vooruitzicht van een leven met beperkingen en blijvend medicijnen slikken. Vaak is herstel of een aanzienlijke verlichting van je klachten mogelijk.

In de meeste vormen van geneeskunde - regulier en alternatief - wordt een standaard klachtbeeld behandeld met een standaard therapie. Maar geen mens is gelijk! Als alleen de symptomen worden bestreden blijft de diepere oorzaak onbekend. Dan is de kans groot dat dezelfde klacht terugkomt, of dat na verloop van tijd een andere aandoening ontstaat waarvan je niet beseft dat deze te maken heeft met dezelfde oorzaak.

Op deze manier loop je tegen de grenzen van de geneeskunde.

De integrale aanpak

Onze integrale aanpak richt zich op de individuele patiŽnt en de individuele klacht. Bij de behandeling onderzoekt de therapeut het hele systeem van de cliŽnt om te bepalen, welke aanpak het snelst zal werken en het beste resultaat op lange termijn zal geven. Om dit mogelijk te maken kan de therapeut in onze praktijk kiezen uit een groot scala van verschillende behandelingsmethoden. De meest effectieve voor de betreffende situatie worden gecombineerd en in een optimale volgorde toegepast. Daarbij wordt ook een goede aansluiting gemaakt met een eventueel al lopende behandeling, regulier of alternatief.

De herkomst van onze aanpak

De integrale aanpak die wij in onze praktijk hanteren is ontwikkeld door de arts Roy Martina met zijn team van specialisten. Hij heeft gedurende meer dan 25 jaar verschillende natuurlijke therapieŽn, methoden en inzichten onderzocht en gecombineerd tot een methode waarmee we de oorzaak van je klachten snel kunnen opsporen en behandelen. Een totaalaanpak voor je gezondheid, je weerbaarheid ťn je energie.

Meer over onze visie op gezond worden en blijven

In een krantenartikel komen Roy Martina en wijzelf uitgebreid aan het woord. Lees verder Ľ

De bouwstenen van onze aanpak

Integra
(Integratie Natuurlijke TherapieŽn en Energetische Geo Reflex Analyse)

INTEGRA is een samengestelde (meervoudige) natuurgeneeswijze die bijzonder effectief is gebleken. Met verschillende diagnostische methodieken onderzoekt de therapeut uw systemen en organen op lichamelijke verzwakkingen en blokkades en plaatst ze in hun onderlinge samenhang.

Met een individueel behandelplan worden de knelpunten in een optimale volgorde aangepakt. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan therapieŽn en/of medicatie.

Nei
(Neuro Emotionele Integratie)

Misschien loop je al langere tijd met het idee iets te willen doen voor bijvoorbeeld je gezondheid, je stemming, je relaties, financiŽn, werk, gezin, of wat dan ook. Je hebt je doel voor ogen, maar wat je ook probeert, het loopt steeds op niets uit. Er zit als het ware een emotioneel virus in je hoofd en dat zegt voortdurend: "Dat lukt je nooit!", of "Pas op, ze misbruiken je", of "Je bent zoiets niet waard" en dergelijke. Het geloof in eigen kunnen lijdt daar onder. Je zelfbeeld wordt beperkter en negatiever. NEI spoort zo'n virus op en maakt het onschadelijk. Je ziet je ware zelf weer en je bent in staat te doen wat nodig is om je doelen te bereiken en je leven in te richten zoals jij dat wilt.

Personal Coaching
(Persoonlijk doelgericht begeleidingstraject)

Met Coaching kunnen we je helpen om precieze doelen te stellen en actie te ondernemen.

Om iets voor jezelf te kunnen bereiken moet je misschien nieuwe gewoonten aanleren. Dat lukt makkelijker als je weet wat je doel precies is, wat je valkuilen zijn en welke ongebruikte mogelijkheden je allemaal hebt. Door je te coachen leren we je, je eigen vermogens beter te gebruiken en je gezondheid en welzijn op jouw manier te "managen". Je kunt dan je nieuwe gewoonten integreren in je dagelijkse leven.